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Ramos,Vinicius; Alves,Dejane; Braga,Mariana; Carvalho,Geraldo; Santos,Custódio. |
The search for alternative methods aiming to the control of agricultural pests that cause less environmental impact has been a recurring theme in several studies. For this purpose, the factors influencing the extraction and isolation of the trypsin inhibitor found in castor-bean (Ricinus communis L.) cake and seeds were studied, and its effect on the development of fall armyworm Spodoptera frugiperda (Smith, 1797) was evaluated. Therefore, the type and proportion of the solvent (w/v), extraction period and oil content were evaluated. The castor-bean cake extract with oil content of 20% in water at a ratio 1:40 (w/v) for 30 min showed the greatest trypsin inhibition, with 21.23 mUTI g-1 seed. The isolation of the trypsin inhibitor contained in the extract... |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: Zea mays; Fall armyworm; Ricinus communis; Trypsin inhibitor; Alternative control. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-58392013000200007 |
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Stech, Marcia Regina; FCAV-UNESP; Carneiro, Dalton José; Unesp - Jaboticabal; Carvalho, Maria Regina Barbieri de; Unesp-Jaboticabal. |
Este estudo teve como objetivo determinar as atividades dos inibidores de tripsina, hemaglutinante e teores de taninos no farelo de soja e na soja crua e processada, e avaliar o coeficiente de digestibilidade aparente da fração proteica para juvenis de pacu. Os coeficientes de digestibilidade aparente da proteína da soja crua, extrusada, tostada e macerada foram determinadas usando óxido de cromo (0,5%) como marcador. Foi elaborada dieta de referência com 26% de proteína bruta e 4.352 kcal kg-1, e a cada alimento avaliado foram substituídas 30% da dieta-teste. As fezes foram coletadas por pressão abdominal. Todos os produtos analisados apresentaram fatores antinutricionais, mas foi observada menor atividade de inibidor de tripsina no farelo de soja. Sojas... |
Tipo: Análise laboratorial |
Palavras-chave: 5.04.03.02-8 Hemaglutinina; Inibidor tripsina; Processamento da soja; Tanino Avaliação de Alimentos para Animais Hemmaglutinin; Trypsin inhibitor; Soybean process; Tannin. |
Ano: 2010 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/5819 |
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